Over ons

Andreas, Wilfred, Mariëlle, Cornelieke en Judy
v.l.n.r.: Andreas, Wilfred, Mariëlle, Mirjam, Cornelieke en Judy

Bestuur

Andreas, Wilfred, Mariëlle, Mirjam, Cornelieke en Judy vormen samen het bestuur van Jongerenkoor Hananja.

Andréas is de voorzitter van het bestuur en is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het bestuur. Hij opent meestal de repetitieavonden en staat daarom vaak als aanspreekpunt centraal.

Judy en Wilfred regelen alles rondom onze uitvoeringen. Zij houden zich onder meer bezig met het organiseren van locaties en musici en hebben contact met koren waarmee we samenwerken. Kortom, zij zorgen ervoor dat onze uitvoeringen op rolletjes verlopen!

Mirjam beheert de muziek en zorgt ervoor dat elk koorlid een map met muziek heeft die up-to-date is. Ook zoekt zij naar de mooiste muziekstukken, zodat we ons repertoire afwisselend kunnen houden en kunnen uitbreiden.

Cornelieke is secretaresse van ons koor en notuleert tijdens bestuursvergaderingen wat er besproken wordt. Zij is tevens degene die belangrijke informatie voor bijvoorbeeld een uitvoering onder de leden verspreidt. Neem contact met haar op via secretariaat@jongerenkoorhananja.nl.

Mariëlle houdt zich als penningmeester bezig met de administratie en financiën van het koor. Zij zorgt er onder meer voor dat de contributie geïnd wordt en dat facturen betaald en verstuurd worden. Neem contact met haar op via penningmeester@jongerenkoorhananja.nl.

Dirigent

Jongerenkoor Hananja staat sinds januari 2019 onder leiding van Jolanda van de Wege(1993). Met veel enthousiasme en gedrevenheid staat ze voor deze club jongeren. Sfeer en gezelligheid vindt ze belangrijk, maar eveneens de kwaliteit en uitstraling van het koor. Op een fijne manier wordt er gerepeteerd aan mooie en gevarieerde muziekstukken.

Jolanda woont samen met haar man Han in ’s-Gravenpolder. Zij hebben twee kinderen, twee jongens van 4 en 0 jaar oud.

Naast het dirigeren van Hananja is zij ook dirigente van het kinderkoor Mattithja, dameskoor Salóme uit Krabbendijke en van projectjongerenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder. Voordat ze begon met haar carrière als dirigente was ze al werkzaam als panfluitiste, waarbij ze verschillende cd’s heeft opgenomen en in samenwerking met diverse musici aan concerten heeft meegewerkt.
Het dirigeren is een hele andere tak in de muziekwereld maar toch zou ze het dirigeren niet meer kunnen missen. Het contact en de band die wordt gevoeld met de koorleden, het aanvoelen van elkaar in de muziek en samen iets moois neer kunnen zetten tot eer van Zijn grote Naam is iets heel unieks en een groot voorrecht om te mogen doen.

Kijk voor meer info op: www.jolandavandewege.nl

Organist

Stefan van den Berge (1997) groeide van kleins af aan al op met het orgel. Zijn eerste orgellessen kreeg hij op 8-jarige leeftijd. De eerste tijd was dit bij zijn broer Jan-Kees, waar hij de bekende boekjes van Folk Dean leerde spelen. De jaren daarna werden de lessen gegeven door Sjaco Kaan. Hierna werden tot en met 2018 voor een periode van zes jaar de orgellessen verzorgd door Kees van der Steenhoven.

De eerste kennismaking met het begeleiden van koren had hij met invalbeurten als organist bij mannenkoor ‘Jeduthun’ te Krabbendijke. Hierop volgden nog enkele andere koren die hem vroegen om repetities te verzorgen. In 2018 volgde de eerste vaste aanstelling als organist bij jeugdkoor ‘Uit der kinderen mond’ te Waarde. In januari 2019 kwam daar een benoeming door jongerenkoor ‘Hananja’ te Tholen bij, dat sinds hetzelfde moment onder leiding staat van Jolanda van de Wege.

In het dagelijks leven staat Stefan voor de klas op een basisschool. Het orgelspelen ziet hij dan ook als hobby. Door met enthousiasme en gedrevenheid te blijven studeren, hoopt hij zich verder te ontwikkelen als organist.