Door Hananja gerealiseerde Projecten

Jongerenkoor Hananja heeft door de jaren heen verschillende projecten gerealiseerd, waaronder 3 cd’s, een opname voor FamilyStream en een concert ter ere van haar 25-jarig bestaan. Twee van de cd’s zijn aan te schaffen via onze website. Ook zijn ze allemaal te beluisteren op FamilyStream.

Gods werk gaat door - Cover

CD ‘Gods werk gaat door…’

‘Gods werk gaat door…’ is in 2012 opgenomen in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente van Tholen en bevat een breed scala aan geestelijke liederen en (bewerkte) psalmen uit ons repertoire. Tijdens deze opname werd ons koor muzikaal begeleid door dwarsfluit, orgel, vleugel en strijkkwartet. De titel van deze cd verwijst naar één van de gezongen nummers die op de cd zijn opgenomen. (FamilyStream)

CD ‘Tot U, o God’

Tot U, o God - Cover

In het voorjaar van 2017 heeft Jongerenkoor Hananja ter gelegenheid van haar 20-jarig jubileum opnieuw

een cd opgenomen in de mooie Lambertuskerk in Wouw. Ook deze cd is gevuld met een aantal prachtige geestelijke liederen en (bewerkte) psalmen van o.a. Marco den Toom, André van Vliet, Johan Bredewout, Leander van der Steen, Lennert Knops, en anderen.

De titel van de cd, ‘Tot U, o God’, is afgeleid uit Psalm 42. Op de cd is een bewerking daarvan door de toenmalige dirigent Bram Bout opgenomen. Naast organist Jan Rozendaal heeft een aantal musici o.l.v. Robert Cekov meegewerkt aan de begeleiding van de stukken. (FamilyStream)

Opname ‘God is mijn Toevlucht’God is mijn Toevlucht - Cover

In november 2022 heeft het koor nogmaals een cd opgenomen, dit keer met medewerking van Jeugdkoor ‘Sjaloom’ en Peter Wildeman, en uiteraard onze dirigente en organist, Jolanda van de Wege en Stefan van den Berge. Deze cd bestaat weer uit verschillende (bewerkte) psalmen en geestelijke liederen.

De titel van deze cd is afgeleid van één van onze stukken, een bewerking van Psalm 46. (FamilyStream)

Jubileumconcert

In 2022 vierde Hananja haar 25-jarig jubileum en ter ere hiervan heeft ze een jubileumconcert georganiseerd met medewerking van oud-leden. Van dit concert is en live opname gemaakt. Het album is te vinden op FamilyStream: God is genadig.

Aan dit concert werkten weer verschillende musici mee:

  • Evelien van der Meer: Dwarsfluit
  • Noralie van Gurp: Harp
  • Bas de Rijke: Piano
  • Liza Gunst: Altviool
  • Annejo de Keijzer: Viool
  • Arne van Ommen: Tenorsolo

De naam voor de CD, ‘God is genadig’, is gekozen omdat we mochten herdenken al 25 jaar te bestaan. Door die 25 jaar heen zijn er meer dan 300 zangers lid geweest bij jongerenkoor Hananja. We ervaren het als een groot voorrecht en zijn dankbaar dat de Heere het jongerenkoor genadig is geweest en nog steeds is.

Stukjes uit de opnames:

Gods werk gaat door

Als ik een kruis moet dragen

Hoe de storm